top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıvinc kiralama

Katlanabilir Hasta Yatağı Nedir?

Hasta yatağı, hastalıklar sebebiyle tedavi için hastaların bu dönemlerinde yardımcı olan fonksiyonlu yataklardır. Bu yataklarda amaç, tedavi boyunca hastanın rahat, konforlu ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir dönem geçirmesidir. Hastalık dönemi zaten bir hasta için stresli ve bir o kadar da psikolojiyi altüst eden bir durumdur buna ek olarak ihtiyaçlarını gidereme hissi de eklendiğinde hem kendisi hem ilgilenen yardımcısı için dönem sıkıntı verici olacaktır. İşte bu noktada hasta yatakları kurtarıcıdır. Hasta yatakları türlerine ya da özelliklerine göre kategorilere ayrılır. Bu kategoriler aynı zamanda hastanın tedavisine göre de şekillenir.

Hasta Yatakları Nasıl Olur?

Hasta yataklarında alçaklık ve yükseklik ayarı olur, hastanın sırt kısmında katlanabilme özelliği olur, bir hasta yatağının ayarlanabilirlik özelliği çok önemlidir. Mesela ortopedik bir hasta yatağı; hastanın fiziksel rahatsızlığına istinaden farklılık gösterebilir. Bu tür yataklar özellikle fiziksel açıdan sorun yaşayanlar için üretilir. Hasta yataktan inip çıkarken ayarlar yardımıyla bunu başarabilecektir.

Günümüzde artık çok çeşitli modellerde hasta yatakları üretilmektedir. Özellikle dört motorlu olarak üretilen hasta karyolası son teknoloji sayesinde hasta ihtiyaçlarını çok daha kolay sağlayabilmektedir. Hasta yatağına ihtiyaç bazen kısa bir dönem olabileceğinden hasta yatağı kiralama sistemiyle de bu ürünleri kullanma şansı mevcuttur. Alınan hasta yatağının en önemli kriterleri, hastanın kendini iyi ve rahat hissetmesidir. Bir hasta yatağı her zaman hastayı güven hissi vermelidir. Hastaların iyileşme süreçlerinde özellikle havalı yatak çok tercih edilir. Bu yatak medikal bir yatak olduğundan özellikle yatağa mecbur olanlar için yatak yaralarının oluşumunu engeller.

Havalı Hasta Yatağının Önemi

Yatak yaraları yatağa mahkûm hastaların maalesef ki çok fazla yaşadığı bir durumdur. Devamlı aynı pozisyonda yatmak hastada yaralara neden olacaktır. Bu durumun acısı da şiddetlidir. Hastaneden sonra evde istirahata çekilen bir hasta için en ihtiyaç duyacağı şey yatağı olacağından bu seçimin de özenli olunması gerekendir. Hasta yatağı fiyatları günümüzde uygun fiyatlarla temin edilebilmektedir. Havalı yataklar özellikle felçli ya da yatalak tedavisi görenler için en doğru tercihlerinden biridir. Bu yataklardaki rahatlık sayesinden hava sirkülâsyonu yapılması hastanın özellikle sırtında ve bacaklarında yara oluşumunu engelleyecektir.

Hasta yatakları satın alma dışında aylık ya da yıllık olarak kiralanabilir. Hasta yatakları özellikle yatalakların ihtiyacı olan medikal ürünlerdendir. Çok çeşitli modelleri olması sebebiyle hastanın ihtiyaçlarına yönelik seçimler yapılabilmektedir. Havalı hasta yatakları sayesinde vücut yaraları oluşumuna izin verilmez. Devamlı yatan bir hastada kuşkusuz özellikle sırt ve bacak aralarında terlemeler söz konusu olur. Bir de buna hep aynı pozisyonda yatma durumu eklenince hasta için durum iç açıcı bir hal almaz. Ama yatak havalı hasta yatağı olunca hastaya basınç yayan yatak sayesinde yara oluşumlarından uzak bir hastalık dönemi geçirilir.

Katlanabilir Hasta Yatağı Özellikleri

Katlanabilir hasta yatakları hastanın ihtiyaçlarına göre ayarlanma özelliği olan yataklar demektir. Bu yatakların en önemli özelliği katlanabilir olmasıdır. Diğer özelliği ise korkuluklarının olmasıdır. Böylelikle hastaların düşmesi engellenir. Yataklarda özel bir başlık da vardır. Bu da kolay hareket etmesini sağlar.

Hasta yatakları içerisinde kumandalı hasta yatakları da son zamanların kullanılırlık payının yüksek olduğu modellerdendir. Hasta için kumanda sayesinde yatağının hareketi sağlanır. Özellikle felçli bir hasta için bu durum konforun ta kendisidir. Katlanabilir hasta yatakları da özellikle eklem ve kemik yapıları için üretilmiş yataklardır. Hastanın oturma ve yatma pozisyonların rahatlığı çok önemlidir. Katlanabilir hasta yatakları sayesinde hastalar çok daha kaliteli uyku uyurlar ve ortopedik yataklar sayesinde zinde olurlar. Pozisyon değişikliği rahatına sahip olan hastalar katlanabilir hasta yatağı sayesinde kolaylıklar kazanır. Hastanızın bu önemli sürecinde onun rahatlığı ve huzuru için medikal ürün modellerimiz mevcut olup, ihtiyacınıza göre kiralanma ya da satın alma seçenekleri ile yanınızdayız.

8 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Wat is SEO-werk en hoe wordt het gedaan?

SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, wordt uitgevoerd in overeenstemming met enkele onderzoeken. Daarom heeft het een perfecte werking aangezien het geleidelijk wordt uitgevoerd. Samengevat

OKSB Kimler Alabilir ve Özel Şartlar Var Mıdır?

Onaylanmış kişi statü belgesi firmalar için gümrük işlemlerinde muafiyet ve kolaylıklar anlamına gelmektedir. Bu nedenle de birçok kişi bu belgeyi almak istemektedir. Tabi durum böyle olunca OKSB kiml

Karın Germe

Karın bölgelerinde yağlanma, sarkmalar herkesin şikâyet ettiği sorunlardan biridir. Göz önünde bulunması ve istenilen kıyafetlerinde giyilmesi psikolojik yönden etkilenmeye sebep olabiliyor. Karın ger

Yazı: Blog2_Post
bottom of page